Чи варті свята зайвих кілограмів, якщо можна замінити звичні нам страви на корисну і смачну їжу?
Дієтолог Людмила Микитюк підготувала в Instagram кілька рекомендацій, за допомогою яких ви зберете смачний і корисний новорічний стіл.
Всіма улюблене м'ясо по-французьки, для якого використовують свиняче м'ясо, краще замінити запеченою куркою, м'ясом кролика або рибою. Страви, приготовані в духовці, готуються без масла і не шкодять нашій фігурі. (Спробуйте запекти курку з яблуками і апельсинами. Ваші гості будуть довго згадувати це частування).
Для гарніру найкраще підійдуть запечені овочі. Вони зберігають в собі всі вітаміни. А якщо додати в них різні спеції, зелень і часник, то вийде дуже смачний і корисний гарнір. (Смажену картоплю слід замінити відвареною або приготованою в мундирі).
Ілюстративне фото (pexels.com)
Традиційні новорічні салати (Олів'є і оселедець під шубою) слід замінити салатами без майонезної заправки з великою кількістю зелені і свіжих овочів. Для заправки салатів підійде оливкова олія, лимонний сік або грецький йогурт. Мій фаворит серед салатів - салат з руколою, помідорами і креветками.
Звичайно, який святковий стіл без алкоголю. Але якщо ви плануєте зберегти стрункість після свят, зробіть вибір на користь сухого вина (воно володіє невисокою калорійністю - близько 64 ккал/100 грам.) Шампанське краще вибирати брют, воно менш калорійне з усіх інших видів (близько 55 ккал/100 грам.)
Раніше дієтолог Ольга Безугла запропонувала чек-лист продуктів і страв для новорічного столу, які не зашкодять фігурі.