Салат Олів'є є традиційною новорічною стравою вже в багатьох поколінь українців. Рецепт цього салату відрізняється як в різних регіонах, так і в кожній окремій сім'ї. Частину інгредієнтів можна замінити на більш екзотичні, а багато хто любить виключати з нього частину продуктів.
Свій оригінальний рецепт салату Олів'є розповів і переможець кулінарного шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко. Він запропонував на своєму сайті зробити цей салат з грибами та куркою.
"Цікаво було б провести дослідження і дізнатися, з чим люди асоціюють Новий рік більше: з дідом Морозом або з Олів'є. Думаю, що дід з подарунками програє своєму супротивникові в суху. Жоден Новий рік не обходиться без цього салату. Якщо ви думали, що я його проігнорую, то ось, тримайте – Олів'є з запеченими грибами", - написав кулінар.
Склад:
Спосіб приготування:
1. Вимиті та сухі гриби покладіть у форму для запікання і полийте 1 ст. л рослинної олії. Додайте сіль на смак. Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте гриби запікати протягом 20 хвилин.
2. Картоплю треба зварити в "мундирі", очистити та нарізати середніми кубиками.
3. Морква також відваріть, очистіть від шкірки і наріжте кубиками як картоплю.
4. Куряче філе покладіть в сотейник з підсоленою водою, лавровим листом і запашним перцем. Необхідно варити його 25 хвилин після кипіння.
5. Почистьте зварені круто яйця і наріжте кубиками.
6. По готовності куряче філе потрібно охолодити і нарізати невеликим кубиком.
7. Готові гриби також наріжте кубиками.
8. Те ж саме зробіть з солоними огірками.
Всі інгредієнти перемішайте в місткості разом з консервованим горошком. Заправте салат домашнім майонезом і знову перемішайте. Сіль і перець на свій смак.
А також розповідали про те, що Клопотенко дав рецепт салату "Мімоза", який візьме в полон вашу душу.