Завдання правильного харчування - отримати від їжі максимум користі. Кожен складає раціон на свій смак. Але щоб повноцінно працювали всі органи і системи, організм потрібно забезпечити достатньою кількістю поживних речовин: макро і мікронутрієнтів.
Лікар-ендокринолог Катерина Григор'єва у своєму Instagram дала список найкорисніших, з точки зору нутритивной щільності, продуктів. Особливо корисним цей список буде в осінньо-зимовий період, для підтримки імунітету.
Нутритивная щільність продукту - це концентрація необхідних корисних речовин на 1 ккал.: вітаміни, мінерали, клітковина, корисні жири і т. д. Чим більше кількість нутрієнтів, тим більшою нутрітівной щільністю володіє продукт.
Терміново замінити: лікар назвала продукт, що знищує вітаміни і мінерали в організмі
Важко отримати користь з консервів, напівфабрикатів, борошняних і кондитерських виробів, чіпсів. У такої їжі низька нутритивна щільність.
Чому на лікувальних протоколах харчування робиться акцент на використанні м'яса тварин вільного вигулу, домашніх яєць, фермерських овочів і фруктів? Такі продукти мають більшу нутритивну щільністю, ніж випущені на масовому виробництві.
Стрес і сучасний спосіб життя збільшують потребу у вітамінах і мінералах. Тому так часто спостерігаються анемія та інші дефіцитарні стани.
Важливо урізноманітнити свій раціон, щоб кожна з'їдена калорія була максимально наповнена вітамінами, мінералами і фітонутрієнтами, необхідними для гарного самопочуття, отримання енергії і профілактики всіляких патологій.
Без таблеток: нутриціолог назвала три кращих засоби від головного болю
Крім вмісту нутрієнтів в продуктах, необхідно враховувати:
Можна звірятися з таблицею прямо в супермаркеті (фото: instagram.com/wow.so.young)
Раніше нутриціолог назвала всього три головних продукту, які шкодять всьому організму, по можливості, відмовтеся від них.