Щоб завжди залишатися здоровими і повними сил, необхідно піклуватися про заповнення вітамінно-мінеральних дефіцитів, комфортному травленні, очищенні організму.
Для цього потрібно привчити себе додавати долоню свіжої зелені до кожного прийому їжі, розповіла в своєму блозі в Instagram нутриціолог Вероніка Натуромама.⠀
1. Зелень - вибух користі⠀
Листові салати, кріп, петрушка, рукола, кінза, мікрозелень, базилік, дикороси містять величезну кількість корисних вітамінів, елементів, мінералів.
2. У зелені багато магнію і вітамінів групи В
Магній вимивається з організму, коли ми знаходимося в стресі (всі міські жителі), а також, коли їмо солодке. Зелень містить вітаміни групи в, в тому числі, фолієву кислоту (за різними даними, в світі до 70% населення мають MTHFR мутацію, при якій фолієва кислота погано засвоюється і потрібно їсти підвищену кількість зелені для збереження здоров'я).
Більше зелені, менше фруктів: нутриціолог розповіла, як харчуватися при набряках
Без В6 магній не засвоюється (тобто, ви можете пити добавку магнію, але він не буде засвоюватися, якщо в організмі нестача В6), а в зелені все збалансовано. Вітаміни групи В критично необхідні для стабільної нервової системи і хорошого травлення. При їх нестачі розвиваються харчові непереносимості, в тому числі - глютену.
3. В зелені міститься хлорофіл
Він допомагає виробляти організму еритроцити, а також ефективно очищає кров - і допомагає в детоксикації організму.
Раніше нутриціолог розповіла, до чого може призвести робота на городі в спеку.