Практично неможливо зустріти сім'ю, на чиєму столі не буде салату олів'є в новорічну ніч. Але як зробити його корисним? Щоб не переживати про фігуру і своє самопочуття після новорічних свят. Олів'є може бути саме таким!
Рецептом корисного святкового салату дієтолог Наталія Макієнко поділилася в Instagram.
Отже, на 3-4 порції нам знадобиться:
⠀
Ілюстративне фото (pexels.com)
Готуємо:
⠀
1. Відварюємо моркву до напівготовності (це дозволить поєднувати її з картоплею і не "перетворить" в джерело великої кількості цукру і крохмалю), в такому вигляді і на вечерю можна. Потім відварюємо яйця. Креветки відварюємо до готовності або розморожуємо (дивлячись які у вас).
2. Нарізаємо моркву, свіжі і малосольні огірки (я люблю все нарізати дрібно, але це справа смаку). Креветки ріжемо навпіл (залежить від розміру креветок, якісь можна і цілими залишити).
Ілюстративне фото (pexels.com)
3. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо горошок і зелень.
4. Заздалегідь салат я не заправляю - тільки перед подачею + прикрашаю ікрою і зеленню.
⠀
Для веганського олів'є без яєць і креветок - рецепт майонезу з кешью:
⠀
На 2-3 порції знадобиться: 50-60 г кешью, сік ¼ лимона, 1 чайна ложка гірчиці, 50-70 мл води, сіль і перець за смаком.
Готуємо:
⠀
1. Заливаємо горіхи водою кімнатної температури і залишаємо мінімум на 15-30 хвилин, потім промиваємо.
2. Пюрируємо всі інгредієнти для соусу і поступово додаємо воду до потрібної консистенції.
Раніше дієтолог поділилася рецептом смачного і корисного домашнього майонезу, який відмінно підійде для салатів.