Їжа - один з головних факторів, які впливають на тривалість і якість життя. Прочитавши етикетку, можна вибрати більш здорові продукти.
Нутриціолог Євгенія Хелс у своєму Instagram перерахувала найнебезпечніші консерванти.
Накопичуються в організмі людини, надають несприятливий вплив.
Синтетичне походження. Важливо не допускати перевищення норми споживання даної харчової добавки. Може викликати алергічну реакцію.
Рекомендується уникати продуктів, якщо в складі поряд з даною харчовою добавкою є аскорбінова кислота (Ascorbic acid, vitamin C) або лимонна кислота (Citric Acid), оскільки при вживанні таких продуктів в шлунку створюється небезпечна реакція, а на організм може бути надано несприятливий вплив або алергічна реакція.
Які консерванти не шкодять здоров'ю (фото: pexels.com)
Раніше нутриціолог назвала головні продукти для підтримки жовчного міхура.