Що приготувати на сніданок, щоб смачно і корисно, а ще – щоб фігура не постраждала?
Нутриціолог Анна Біоторіум у своєму блозі про корисне харчування в Instagram запропонувала в приготуванні такого сніданку використовувати зелену гречку.
"Відмінність зеленої гречки від коричневої на користь першої – незаперечна, саме вона є найціннішим джерелом багатьох вітамінів, корисних мікро- і макроелементів і амінокислот.
Зелена гречка менш піддається термічній обробці. Велика частина корисних для здоров'я речовин не витримує високих температур, тому розпадається при обсмажуванні. Це означає, що карамельно-коричнева крупа вже не може похвалитися цінним складом", – розповіла нутриціолог.⠀
Приготування⠀
1. Довести воду до кипіння, окремо в чайнику.
2. Нарізати брокколі, кабачок і моркву.
3. Нагріти масло і викласти овочі. Гасити 5 хвилин.
4. Додати гречку і сіль, перемішати і залити окропом.
5. Накрити кришкою, зменшити вогонь і готувати близько 10 хвилин.
6. Після цього вимкнути вогонь і залишити блюдо трохи постояти із закритою кришкою, щоб гречка розпарилася.
7. Подавати, присипавши зеленню.
Приємного апетиту!
Раніше нутриціолог розповіла, як почистити організм після свят, простий спосіб.