Суперфуди вже давно стали постійними жителями холодильників і поличок на кухні у всіх, хто стежить за своїм харчуванням і здоров'ям. Чіа, кіноа, ягоди годжі... а як щодо нашого, всім звичного з дитинства, суперфуду - квашеної капусти? Виявляється, вона не поступається за корисністю своїм "закордонним колегам".
Про це нагадала у своєму Instagram лікар-ендокринолог Катерина Григор'єва.
Квашену капусту не дарма називають суперфудом. Вона насичена органічними кислотами, вітамінами, мінералами, антиоксидантами. Є природним пробіотиком, що постчаэ корисні бактерії в ваш кишечник і сприяэ здоровому травленню.
Процес ферментації протікає завдяки молочнокислим бактеріям, які мешкають на поверхні капустяного листя. При обмеженому доступі кисню вуглеводи розщеплюються, утворюючи в результаті складних реакцій молочну кислоту (лактат).
Щоб не допустити розвитку небажаної мікрофлори (гриби, бактерії), в капусту додають сіль в концентрації близько 2,5% від загальної маси.
Під час бродіння в капустяній масі протикають отвори, щоб видалити надлишки газу, який виділяється в процесі.
Замінити каву: нутриціолог назвала найкращий природний енергетик для боротьби з осінньою апатією
Підвищує імунітет
У поєднанні з білковими стравами ефективна для поліпшення жовчовідтоку
Терміново замінити: лікар назвала продукт, що знищує вітаміни і мінерали в організмі
Чому квашену капусту корисно заправляти рослинним маслом? Для засвоєння жиророзчинного вітамыну К2, який вона містить у великій кількості.
Незважаючи на велику користь і у цього продукту є протипоказання.
Раніше нутриціолог назвала продукти, які допоможуть нормалізувати менструальний цикл.