Багато, дізнавшись про анемію, кидаються закуповуватися добавками, не звернувши уваги на свій щоденний раціон.
Нутриціолог Наталія Нутрі розповіла у своєму Instagram, які прості і доступні продукти допоможуть впоратися з анемією - і дала рецепт салату з них.
Інгредієнт:
Ягоди - помічники при анемії (фото: pexels.com)
Пити пару раз в тиждень: нутриціолог назвала засіб для профілактики вірусів і застуд
Приготування:
1. Відварюємо буряк і натираємо на крупній тертці.
2. Печінку ріжемо соломкою і злегка обсмажуємо на розпеченій сковороді до легкої золотистої скоринки, але не пересушуємо.
3. Дрібно рубаємо волоський горіх.
4. Пропускаємо через прес часник і рубаємо улюблену зелень.
5. Додаємо ягоди.
6. Поливаємо салат маслом (з ним краще засвоюються вітаміни), солимо і перчимо до смаку. Перемішуємо. Готово!
Увага: правильне харчування при анемії надзвичайно важливе, але не варто покладатися тільки на салат, якщо у вас є проблеми зі здоров'ям, в першу чергу, зверніться до фахівця.
Раніше лікар розповіла, чому дитина раптом перестає набирати вагу, несподівані причини.