"Я прихильник того, щоб не виключати з раціону солодке повністю при зайвих кілограмах... Як мінімум, це створює сильне психологічне навантаження", - говорить фахівець з харчування та детоксу Валентина Івушкіна. У своєму блозі вона дала ряд простих рекомендацій.
* їсти солодке потроху;
* з 12 до 17 години, коли травний вогонь найбільш сильний;
* якщо це корисні солодощі;
* у вас при цьому в цілому здоровий збалансований раціон з великою кількістю клітковини, неважких зернових і нежирних тваринних білків, то шкоди не буде і можна навіть потихеньку худнути.
* пп-печиво (2-3 штучки)
* сухофрукти (жменю)
* 100 г випічки (без трансжирів, максимум з 2 білковими продуктами у складі)
* пп-млинець або коржик
* іноді шматочок шоколаду з чистим складом: какао і масло какао.
Для випікання випічки Валентина рекомендує повністю перейти на тростинний цукор. Так, це моносахарид, але його користь набагато вище бурякового цукру, впевнена вона.
Плюс ось невеликий секрет для тих, у кого є зайва вага: солодке потрібно встигнути з'їсти протягом 15-20 хвилин після їжі. Якщо з'їсте через 40-60 хвилин, буде нова інсулінова хвиля, а це бал у скарбничку накопичення слизу в організмі, що, звичайно, буде сприяти накопиченню жиру. В цілому, солодощі натщесерце небажані при зайвій вазі, радить Валентина.
Раніше ми писали, чому не можна їсти багато яблук.