Цикорій - здорова альтернатива кави з обсмаженого кореня, теж гіркуватий і терпок, але на відміну від кави не містить кофеїну. Про те, чому варто придивитися до цього напою уважніше розповіла дієтолог Наталія Власюк.
На сторінці в Instagram вона пояснила, чому варто віддати перевагу цикорію замість кави.
Основний корисний компонент цикорію – інулін. Це пребіотик – розчинна клітковина, особливо корисна для кишкової мікрофлори. Біфідобактерії, що населяють шлунково-кишковий тракт людини, обожнюють інулін!
⠀
А ще цикорій:
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Поради щодо вибору цикорію:
Тому, щоб напій приніс вам тільки користь, треба купувати тільки рідкий згущений цикорій і обов'язково з маркуванням про відсотковий вміст інуліну. Повинно бути не менше 40 г інуліну на 100г продукту.
⠀
Цикорій – лікарська рослина, тому краще обмежитися 300 мл напою в день.
Ілюстративне фото (instagram.com/dietolog.vlasnyuk)
Нагадаємо, що раніше дієтолог Світлана Нікітчук розповіла про зв'язок гормонів і зайвої ваги.