Фахівці зі здорового харчування впевнені: навіть в умовах сучасного життя можна обійтися без будь-якої "хімії", забути про таблетки - і жити здорово.
Так, нутриціолог Анна Біоторіум у своєму Instagram поділилася засобом, який, за її переконанням, потрібен реально всім: дітям і дорослим, тим, які хворіють, і тим, хто здоровий.
"Цей засіб - лецитин, іншими словами, борошно соняшнику, з якого віджали олію. Немає жодної людини, якій не був би корисний або протипоказаний лецитин. Це абсолютно унікальна і незамінна річ. Позитивний вплив лецитину на організм складно переоцінити".
У світі існує два види лецитину: з сої (що зовсім не заслуговує на увагу, зі зрозумілих причин) і лецитин соняшнику.
Наше щоденне харчування перенасичене шкідливими жирами і смаженими продуктами, що призводить до підвищеного рівня поганого холестерину в крові. Простий спосіб уникнути інфаркту та інсульту - знижувати поганий холестерин за допомогою лецитину.
Лецитин знаходиться в кожній клітині людського організму. На нього покладено важливі обов'язки. Найбільше лецитину міститься (в процентному співвідношенні від маси органу):
Лецитин також є у надниркових залозах, серці та інших системах і органах. Імунна, ендокринна, статева і травна системи використовують лецитин щохвилини для того, щоб побудувати власні клітини і при цьому добре функціонувати.
Дефіцит лецитину в організмі призводить до різноманітних захворювань:
Основне місце, де в організмі міститься лецитин - це печінка. Печінка - це основний фільтр, якому доводиться несолодко через сучасні досягнення: гербіциди, пестициди, хімічні добавки, токсичну побутову хімію та косметику, погану екологію, надмірно оброблену жирну їжу, лікарські препарати, куріння і так далі.
Надходження великої кількості лецитину здатне відродити печінку. Вона буквально складається з лецитину.
Не менш важлива роль належить лецитину в становленні імунітету. Він сприяє загальному захисту всього організму від вірусів і бактерій.
Також лецитин бере участь в передачі нервових імпульсів. Завдяки йому відбувається удосконалення діяльності мозку, поліпшується пам'ять.
Особлива роль лецитину належить у захисті тканини легенів. Шар внутрілегочной тканини людини покритий особливою речовиною, що називається "сурфанкант".
Його роль в організмі - захист альвеоли в легенях від злипання під час видиху і вдиху. Саме лецитин сприяє при відновленні сурфактанту. Тому важливо приймати лецитин при / після пневмонії, бронхітів, астми, туберкульозу.
Ослаблений різноманітними стресами, організм потребує лецитину (фото: pexels.com)
яєчний жовток, ікра, зерна пророслої пшениці, соняшник, молоко, пахта, горіхи, родзинки, печінка, оливки, сир, вершкове масло, сметана.
Лецитин використовується і руйнується кожен день. Ослаблений різноманітними стресами, забрудненнями екології, безмірним, неякісним і неправильним харчуванням, наш організм не може самостійно синтезувати потрібну кількість лецитину, не отримує достатню його кількість з їжею.
Вже через кілька днів вживання лецитину поліпшується якість жовчі. Лецитин сприяє запобіганню організму від ожиріння і появи каменів в жовчному міхурі. Нерви стають міцнішими, стресостійкість підвищується, робота мозку і шлунково-кишкового тракту поліпшується, відбувається очищення організму, йде зайва вага. Лецитин важливо приймати при варикозному розширенні вен для очищення судин. При полінозі.
Проконсультуйтеся зі своїм лікарем перед застосуванням засобу.
Раніше нутриціолог назвала топ-6 незамінних засобів для зміцнення імунітету восени.