У гонитві за стрункою фігурою, багато хто уникає жирів в раціоні і обходить їх десятою дорогою. Але чи правильна така тактика і до чого вона може привести?
Дієтолог Ольга Безугла в Instagram перерахувала проблеми, з якими можна зіткнутися, позбавивши себе можливості харчуватися повноцінно.
Дефіцит харчових жирів рідко зустрічається у здорових людей, які дотримуються збалансованого харчування. Однак є ряд ситуацій, коли ми можемо зустрічати дефіцит жирів, наприклад:
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Якщо ви не отримуєте достатньо жирів з їжею, деякі біологічні процеси у вашому організмі можуть не працювати:
Дефіцит вітамінів, в першу чергу, жиророзчинних A, D, E і K;
Зміна стану шкіри, зокрема скарги на сухість шкіри, адже жир є невід'ємною частиною структури клітин шкіри і допомагає шкірі підтримувати свій водний бар'єр;
Випадіння волосся. Жирові молекули у вашому тілі, звані простагландинами, сприяють росту волосся.Споживання занадто малої кількості незамінних жирів може змінити текстуру вашого волосся;
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Астенія: слабкість, сонливість;
Часті нездужання. Суворе обмеження споживання жирів може послабити вашу імунну систему і привести до більш частих захворювань.
Превалювання "правильних" жирів у вашому раціоні здатне забезпечити протизапальний вектор (Омега 3 Індекс).
Нагадаємо, що раніше дієтолог Альбіна Комісарова навчила правильно харчуватися в свята, щоб не набрати зайвого.