Через пару тижнів почнеться активний сезон першої сезонної зелені і розмови "перейти на салатики, щоб схуднути!". Поговоримо, як це робити правильно – пропонує дієтолог Тетяна Лакуста.
На сторінці в Instagram вона озвучила топ-4 головні принципи приготування смачного і корисного базового салату на всі випадки.
Перший принцип ідеального салату - наповнити його всіма базовими смаками:
⠀
Кислий - лимонний сік. Вичавлюйте щедро на салат лайм або лимон - у присутності вітаміну С біодоступність мінералів з листової зелені стає набагато вище.
⠀
Солоний - крупинки йодованої солі або соєвий соус в заправці.
⠀
Солодкий - кукурудза, лохина, чорна смородина, чорниця. Жменя ягід доповнить смаком, а антоціани позитивно вплинуть на вашу пам'ять.
⠀Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Гострий - часникова-оливкову олію додаково до лимонного соку.
Приємний бонус - екстра корисні властивості часнику.
⠀
Умамі (м'ясний смак) - ситне доповнення у вигляді сиру, креветок, риби і відвареного м'яса птиці.
⠀
Другий принцип (для зайнятих) - готуйте раз на два дні. Ні, не потече і не стане млявим. Під кришку, без заправки в холодильник.
⠀
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Третій принцип – різноманітність. Для основи вибирайте комбінацію з двох листових салатів - чим темніше, тим більше користі:
Четвертий принцип – аромат. Не забудьте про ароматну зелень: петрушка, кінза, базилік. У них багато ефірних олій, і ваша мікробіота кишечника цьому зрадіє.
⠀
П'ятий принцип – похрумтіти. Їсти однорідну м'яку масу не завжди приємно. Похрустимо - кисле яблуко, капуста, огірок, горішки.
Нагадаємо, що раніше дієтолог Єва Шишова розповіла про користь морепродуктів.