Ранок - основний час для очищення кишечника, виведення токсичних метаболітів разом зі стулом. Сніданок повинен сприяти сорбції ендотоксинів і стимулювати перистальтику. Тому так важливо правильно вибрати, чим же поласувати вранці.
Лікар-дієтолог Тіана Фіалкова розповіла у своєму Instagram, яким повинен бути правильний сніданок, а також, що буде не кращим варіантом для ранкової трапези.
Вранці натщесерце максимально активно відбувається всмоктування нутрієнтів. Важливо цінувати цей момент і включати на сніданок самі поживні продукти (можливо, конкретно для вашого організму виходячи з досліджень).
Каші тривалого приготування + сирі/термооброблені овочі, зелень, спеції, сіль, рослинна олія на вибір, насіння, горіхи.
Очищаючі та поживні смузі з низьким ГІ. Підходять тим, хто працює над фазами детоксикації. Може бути єдиним сніданком або аперитивом перед більш щільним сніданком.
Ще варіанти:
Нагадаємо, раніше дієтолог розповіла, як правильно заморожувати фрукти і овочі, щоб зберегти їх смак і користь.