Замінити каву: нутриціолог назвала кращий природний енергетик для боротьби з осінньою апатією
Іноді вона "накриває" кожного: осіння нудьга. Апатія не випускає з-під ковдри і руйнує всі плани на день. Ніяка кава не допомагає, здається, що енергія на нулі! Що робити в таких випадках?
Пропити курс з соку лопуха - це найкраще, що можна зробити, вважає нутриціолог Вероніка Хуснутдінова.
У своєму Instagram вона радить замінити звичну ранкову каву на пляшечку соку. Через місяць кави просто більше не захочеться. Сік допомагає боротися із залежністю від кофеїну.
Лопух має цінний хімічний склад: інулін, алкалоїди, що мають протипухлинні активністі, солі кальцію, заліза, хрому, селену, цинку, міді, магнію, жирні кислоти, протеїни, мінерали, вітаміни груп А, В, С, Е, Р та інші біологічно активні речовини.
Коли кава ще не знає, що їй знайшли заміну (фото: pexels.com)
Нутритивна щільність: лікар дала список найкорисніших продуктів на осінь
Навіщо пити сік лопуха
- для підвищення рівня енергії
- для виведення зайвої рідини з тканин, позбавлення від набряків
- для нормалізації функції печінки і підшлункової залози (за рахунок гепатопротекторної і протизапальної дії), поліпшення роботи всіх систем організму
- для відновлення клітин печінки, що дуже важливо при її токсичних ураженнях.
- для поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту, зниження запалення, нормалізації рівня кислотності, загоєння виразок, ефективний при колітах і запорах, завдяки інуліну покращує мікрофлору кишечника.
- для стимулювання утворення ферментів підшлункової залози
- для росту волосся і проти алопеції (можна втирати в корені волосся, але також працює, якщо приймати всередину).
- для профілактики і лікування пухлинних захворювань
- для насичення хлорофілом
Ранок починається не з кави, а... з лопуха (фото: pexels.com)
Я вважаю сік лопуха найпотужнішим і дійсно працюючим суперфудом. Важливо, щоб сік був віджатий на правильному обладнанні з дикого лісового лопуха, зібраного далеко від доріг, в екологічно чистому лісі.
Спосіб застосування: 1-2 пляшечки в день перед їжею. Можна розбавити водою або додати трохи меду або куркуми з імбиром, щоб пом'якшити гіркоту.
Раніше дієтолог розповіла, чим найкраще харчуватися після 40, щоб зберегти здоров'я і молодість.