Щитовидна залоза - неймовірно важливий орган, який контролює наш метаболізм, роботу мозку, травлення, м'язи, кістки, репродуктивну функцію.
Про це розповіла у своєму мікроблозі в Instagram нутриціолог Надя Андрєєва.⠀
Здоров'я щитовидної залози дуже сильно залежить від йоду, який має статус одного з найбільш дефіцитних елементів у багатьох країнах і регіонах, написала Андрєєва.
"Тому, якщо ви живете в регіоні, в грунті, якого недостатньо йоду, дуже важливо вибудувати своє харчування так, щоб у ньому на регулярній основі були йодовмісні продукти: морська риба і морепродукти, водорості", - розповіла Надя і поділилася своїм улюбленим рецептом салату з морськими водоростями.⠀
Інгредієнти на 2 порції:
Соус:
Спосіб приготування:
1. Доведіть воду до кипіння в каструлі. Додайте сіль і боби едамаме. Варіть 5-6 хвилин, поки боби не стануть м'якими, викладіть боби з води.
2. Додайте локшину в ту ж каструлю, варіть 3-4 хвилини до готовності. Злийте воду.
3. Помістіть висушені водорості вакаме в миску з холодною водою на 5-6 хвилин, потім злийте воду.
4. Збийте всі інгредієнти для соусу, для повного розчинення пасти васабі. Додайте більше лимонного соку, васабі або соусу тамарі.
5. Покладіть боби у велику миску, додайте водорості, локшину, брюссельську капусту, салат. Залийте соусом і ретельно перемішайте. Додайте перець за смаком.
Нагадаємо, спеціаліст з харчування розповіла, що потрібно додавати у раціон тим, хто постує: без скачків цукру та поганого самопочуття.