Всі ми в тій чи іншій мірі схильні до стресу. Щоб заспокоїти нерви, потрібно "втихомирити" в організмі кортизол - гормон, який часто називають "гормоном стресу".
Про це у своєму мікроблозі Instagram розповіла дієтолог, спеціаліст з функціональної медицини, нутриціолог Катерина Йенсен.
Кортизол активується симпатичною частиною нервової системи. Щоб заспокоїтися, нам потрібно заспокоїти якраз цю частину нервової системи і активувати протилежну частину - парасимпатическую, розповіла фахівець.
"Як тільки ми зуміємо включити парасимпатичну частину нервової системи, ми автоматично знизимо рівень кортизолу. Але як її активувати? Просто!", - розповіла Катерина.
Найбагатше джерело лецитину - яєчні жовтки. Також ним багаті морепродукти, субпродукти, соєві боби і червоне м'ясо.
"Але! Змушена вас розчарувати: какао, лецитин і навіть родіола - прекрасні засоби. Але їм не впоратися з кортизолом в поодинці. Можна очікувати 5-10% поліпшення самопочуття", - підсумувала Йенсен.
Нагадаємо, нутриціолог назвала краще фізичне навантаження, якщо не хочеться йти в спортзал. Корисно кожному!