Смачно і корисно - зовсім не протилежності, головне - знайти правильний рецепт! Наприклад, замість звичайного борошна для випічки взяти мигдальне, а замість цукру - кленовий сироп.
Спеціаліст з харчування, нутриціолог Ксенія Чорна у своєму Instagram дала рецепт корисного шоколадного брауні - вся сім'я буде в захваті, особливо діти!
Любителям шоколадної випічки, а також дітям має дуже сподобатися. Це палео-тістечко підійде на десерт, в якості перекусу. А якщо додати відмінної якості колаген або протеїн, то буде повноцінне блюдо (якщо вам ніколи або ніде поїсти).
Шоколадна випічка - не завжди шкідлива (фото: instagram.com/wellness.genetics)
Корисний шоколадний брауні: рецепт
Інгредієнт:
100 гр мигдального борошна,
1/4 склянки кокосового масла (в рідкому вигляді). Можна борошно і масло замінити на 1/2 склянки мигдального урбеча,
1 стиглий банан (чим спелее, тим солодше буде брауні),
натерти цукіні на середній тертці, віджати руками, рідину злити,
у блендері змішати кокосове масло, мигдальне борошно і какао-порошок,
далі додати яйця і ще раз ретельно збити (сироп теж додаєте на цьому етапі),
додаєте банан, ваніль, соду і ще раз все добре пробиваєте блендером до однорідної маси,
переливає масу в глибоку чашу, додаєте цукіні і шоколад (можна додати великі шматочки горіхів, наприклад, волоський або в'ялену вишню - тут фантазуйте) - перемішуєте лопаткою,
беремо скляну або керамічну форму (прокладаємо пергаментом), у мене 18 х 22 см і перекладаємо тісто (брауні звичайної висотою 2-2, 5 см),
випікаєте приблизно 35 хвилин при температурі 175 С, готовність перевіряєте дерев'яною шпажкою,
Наступного разу замість цукіні можна взяти гарбуз, а також можна батат.