Головний антиоксидант: дієтолог розповіла, з якого напою варто почати ранок
Хлорофіл - зелений пігмент, що міститься в хлоропластах рослин. На цьому зазвичай знання про нього закінчуються.
Але насправді користь його для здоров'я складно переоцінити. Про це розповіла у своєму Instagram дієтолог Марина Сергєєва.
Ранок починається не з кави (фото: pexels.com)
Хто п'є хлорофіл - той молодець! Хто не п'є і не знає, навіщо він потрібен, читаємо до кінця.
Чим корисний хлорофіл
-
Перші наукові дані про хлорофіл були опубліковані ще в 1940 році в "Американському хірургічному журналі". Було доведено, що він прискорює процеси регенерації тканин. Тоді ж була доведена ефективність хлорофілу при інфекційних захворюваннях.
- Пізніше, в 1979 році в США експериментально підтвердили ефективність хлорофілу, що запобігає виникненню пухлини товстої кишки.
Це ще раз доводить стару істину, що вживання зелені і овочів попереджає розвиток онкологічних захворювань і, перш за все, кишечника.
Замінити каву: нутриціолог назвала найкращий природний енергетик для боротьби з осінньою апатією
- Вчені вважають, що хлорофіл є головним антиканцерогенним фактором і здатний запобігати порушенню структури ДНК, що хлорофіл блокує перший етап перетворення здорових клітин в ракові, будучи антимутагеном.
Антимутагенними властивостями володіють всі рослини, багаті хлорофілом: брюссельська капуста, брокколі, шпинат, люцерна, спіруліна, паростки пшениці.
Брокколі багата хлорофілом (фото: pexels.com)
Допоможе налагодити травлення: лікар назвала найдоступніший суперфуд
- Встановлено, що хлорофіл сприяє формуванню сполучної тканини, що допомагає в загоєнні ерозій, виразок, відкритих ран.
- Хлорофіл допомагає виводити з організму токсини, надає стимулюючий вплив на різні органи і системи, має антиоксидантну активність.
- Він підвищує функцію щитовидної залози і підсилює секрецію ферментів підшлункової залози, допомагає при анемії, регулює кров'яний тиск, знижує нервозність.
- І, звичайно, одна з найдивовижніших властивостей хлорофілу - його антибактеріальна дія, причому, не має значення, чи йде мова про гостре респіраторне захворювання, чм про синусити, хронічну шкірну виразку, ерозію шийки матки та ін.
А тепер оцінить кількість шпинату, брюссельської капусти, брокколі, які ви з'їдаєте? А може, ви регулярно пророщуєте пшеницю? Я дуже сильно сумніваюся, що все це є у вашому раціоні. У моєму точно немає. Принаймні, в достатній кількості. Тому-то мій ранок починається зі склянки води з хлорофілом.
Раніше нутриціолог назвала простий спосіб підтримати печінку в осінній період.