Спеціаліст назвала суперкорисний продукт
Нутриціолог Надя Андрєєва нещодавно порадила користувачам мережі в будь-який час року їсти більше овочів, зелені, фруктів. Правда, що стосується овочів, їх ще потрібно вміти правильно приготувати: нутриціолог зізналася, що помилки в приготуванні овочів крадуть їх цінність.
А ось який продукт варто їсти щодня всій родині, щоб залишатися здоровими і бадьорими? Виявляється, у спеціалістки є відповідь і на це питання.
"Коли мене запитують, які продукти варто включити в щоденний раціон, то одні з улюблених - це всі види капустяних! Особливо - броколі та цвітна капуста, які підтримають процес детоксикації в печінці і оптимальний вивід гормону естрогену.
А також у 100 гр брокколі міститься в % від денної норми: 156% вітаміну К1, 86% вітаміну З, 27% вітаміну В9 (фолієвої кислоти).
Сьогодні із задоволенням ділюся рецептом з брокколі! Можна зробити тільки другу частину рецепта, без маринування перцю. Але, якщо у вас є час і можливість, то спробуйте повністю!
Рецепт розрахований на 4 порції.
Склад:
Спосіб приготування
1. Маринований халапеньо: доведіть оцет, вино, цукор (мед) і сіль на повільному вогні в маленькій каструлі до кипіння.
2. Помістіть халапеньо (перець чилі) в невелику миску або банку і залийте розсолом.
3. Залиште для охолодження хоча б на годину.
4. Брокколі і соус. Розігрійте сковороду-гриль до середньої температури.
5. Збийте в блендері до однорідного стану одну половинку авокадо, часник, тахіні, цедру лимона, 5 ст. ложок лимонного соку, 1 третину склянки кінзи, 4 ст. ложки оливкової олії, 2 ст. ложки води, можна додати більше, якщо необхідно. Приправте сіллю і перцем.
6. Приправте брокколі і цибулю 2 ст. ложки олії, сіллю і перцем.
7. Готуйте овочі на грилі, перевертаючи, поки суцвіття брокколі не стануть коричневими, а стебла - хрусткими. Це 5-7 хвилин.
8. Крупно наріжте брокколі і цибулю, змішайте в мисці з рештою лимонним соком і 2 ст. ложками масла, поперчіть, посоліть.
Нагадаємо, що нутриціолог розповіла, як пов'язані травлення і лібідо.