Лецитин - паливо для організму, будівельний матеріал для клітинних оболонок, помічник в роботі печінки, головного мозку і нервової системи – все це про нього! Дієтолог Світлана Нікітчук розповіла про користь цього важливого фосфоліпіда і джерела його отримання.
На сторінці в Instagram вона докладно пояснила, чому варто вживати лецитин.
Для чого потрібен лецитин?
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
У найбільшій кількості лецитин міститься в яєчному жовтку, печінці, ікрі. В меншій кількості – у нерафінованих рослинних оліях, в яловичині, сирі, горосі.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Добова потреба в лецитині - 5-7 грам, приблизно 4 г ми отримуємо з їжі за умови повноцінного харчування. Але, як правило, з їжі ми отримуємо недостатня кількість лецитину - чи часто ви можете їсти печінку, ікру або оселедець? Тому є сенс приймати його додатково у вигляді БАДів, особливо при розумових і фізичних навантаженнях!
Нагадаємо, що раніше дієтолог Альбіна Комісарова розповіла про основні причини постійного відчуття голоду.
До речі, дієтолог Єва Шишова розкрила правду про вплив цукру на шкіру.