Багато людей при перших ознаках застуди або грипу починають пити гарячий чай з лимоном і медом. Це і є найбільша помилка при вживанні меду в оздоровчих цілях. При високих температурах мед стає токсичним, буквально - перетворюється в отруту, втрачаються його цілющі властивості.
Про це у своєму Instagram розповіла нутриціолог Анна Біоторіум.
Незважаючи на те, що в кулінарії багатьох країн існують рецепти випічки або гарячих страв із застосуванням меду, робити цього не можна, Аюрведа настійно рекомендує відмовитися від таких страв.
Мед легко перетворити в отруту (instagram.com/biotorium)
Аюрведа називає мед мадху. В Аштанга хрідая самхіті - класичній праці по Аюрведі, лікувальні властивості меду характеризуються так:
Найкраще вживати мед з теплою водою (фото: pexels)
А ось що говориться в аюрведичному тексті Бхавапракаща-нігханту про властивості меду:
Для прискорення метаболізму: лікар дала рецепт куленепробивної кави
1. Щоб мед зберіг цілющі властивості, варто додавати мед в напої температурою не вище 40-50 градусів.
2. Найкраще - просто розсмоктувати мед у роті. Саме на слизовій оболонці рота і гортані починається інтенсивне засвоєння меду, його корисних складових.
3. Також можна змішувати мед з гарячими і пряними стравами.
Раніше нутриціолог назвала три продукти, які варто прибрати зі свого холодильника назавжди.