Навесні, протягом приблизно трьох тижнів, триває сокогон. І біохакери всього світу шукають можливість отримати цей унікальний дар природи - березовий сік.
Якщо заморозити сік, то навіть восени можна отримувати важливі мікронутрієнти. Про це у своєму Instagram розповіла нутриціолог Вероніка Натуромама.
Стакан березового соку в день поповнює наш організм запасом калію, кальцію, натрію, магнію, заліза, марганцю, міді. Оскільки до складу березового соку входять ферменти і біологічні стимулятори - він зміцнює імунітет. Дубильні речовини березового соку мають протизапальну дію.
Березовий сік особливо люблять біохакери (фото: pexels.com)
До складу березового соку входять органічні кислоти, ферменти і речовини, що володіють високою антимікробною активністю (фітонциди).
Також чимало в березовому соку і мінеральних елементів, яких потребує ослаблений гіповітамінозом організм.
Системний прийом березового соку надає потужну тонізуючу дію. Якщо випивати 100-200 мл березового соку в день, зникне сонливість, пригніченість, втома.
Березовий сік стимулює функцію нирок, він сприяє виділенню сечової кислоти, підсилює діурез.
Березовий сік зміцнює сили під час і після перенесених інфекцій.
Його також рекомендується пити при шкірних проблемах - екземі, лишаї, фурункульозі.
Березовим соком полощуть горло при ангіні, доведена його користь при комплексному лікуванні головного болю, бронхоспазм - легеневих захворювань, хвороби суглобів.
Березовий сік очищає кров і виводить токсичні речовини, тому реальна користь березового соку при інтоксикаціях організму.