Захист клітин і ДНК: нутриціолог назвала кращу кашу для омолодження
"Хочу їсти і худнути"," хочу їсти і молодіти " - ось такі запити найчастіше можна почути на консультації з харчування, зізнаються фахівці. Виявляється, це цілком реально. Якщо, звичайно, обирати корисну їжу, наприклад, кашу.
Нутриціолог і фахівець з природного омолодження Анна Кугук розповіла у своєму Instagram, яку кашу варто їсти, щоб залишатися молодою і красивою довгі роки. Виявилося, це... всім звична гречка!
Особливо корисною вважається зелена гречка (фото: pexels.com)
Найбільш "ненавистний" з дитинства продукт - це каша. Ніколи їх не любила, ось чесне слово! А та, яку я любила і люблю - з величезною кількістю глютену, може позмагатися за ступенем шкідливості зі склянкою коли, її не раджу. Тож єдина каша, яку я завжди їм із задоволенням, - це гречана.
І ось що цікаво: недавнє дослідження показало, що гречка підвищує рівень білка сиртуїну (SIRT1), який допомагає захистити клітини організму від пошкоджень і безпосередньо захищає ДНК.⠀
Замінити каву: нутриціолог назвала найкращий природний енергетик для боротьби з осінньою апатією
Корисна "компашка" (фото: pexels.com)
Хронічна втома і проблеми з кишечником: нутриціолог назвала головні ознаки кандиди
Ці білки - сиртуїни - переміщаються з місць початкового розташування в місця, де необхідна їх допомога в лагодженні ДНК.⠀
З віком, в наших клітинах накопичується велика кількість пошкоджень, пов'язаних зі збільшенням кількості вільних радикалів. Тому без активних сиртуїнів нам не вижити.⠀
Тож, якщо стоїть питання про гарнір на обід, вибирайте гречку в якості основного блюда! Є шанс не тільки схуднути, а ще й уповільнити старіння своїх клітин і забезпечити більш високу тривалість життя.
Раніше нутриціолог розповіла, у яких продуктах найбільше заліза, важливий список.