Де брати кальцій тим, хто не їсть молочку, наприклад, вегану? А де його брати дітям, щоб він точно засвоївся?
Нутриціолог Анна Біоторіум у своєму Instagram назвала натуральні джерела кальцію.
Кальцій - мікроелемент, важливий для збереження здоров'я кісток і зубів, нервової системи, рівня артеріального тиску і запобігання остеопорозу.
В 100 гр близько 1500 мг Ca.
У 100 гр (неочищеного) - до 1,4 грама кальцію, що в більшості випадків покриває добову норму. Важливо! Кальцій в кунжуті органічний, і засвоюється на "ура".
255 мг кальцію - на 100 г насіння. Розмелене або незбиране насіння льону містить кальцій, а ось рафінована олія кальцію не має зовсім. Пам'ятайте про це, вибираючи лляне масло!
Для здоров'я та енергії: нутриціолог дала список продуктів, потрібних в кожному холодильнику
Капуста
268 мг в одній чашці приготовленої капусти. У капусті низький вміст оксалатів, які пов'язують кальцій і перешкоджають його засвоєнню. Відмінна альтернатива шпинату, в якому оксалатів в надлишку.
У 8-10 плодах інжиру міститься кальцію стільки ж, скільки в одній склянці молока. Інжир містить багато клітковини, заліза і калію.
Ще один рекордсмен за вмістом кальцію. У ньому багато клітковини і магнію. Ви можете зробити мигдальне молоко, мигдальне масло або насолоджуватися сирими горіхами.
Від алергії до здуття: дієтолог назвала 8 симптомів, що з підшлунковою залозою не все гаразд
Рослинне молоко
Соєве, мигдальне, кокосове, конопляне, лляне, з кешью. Натуральний і неперероблений кальцій, видобутий з надр землі. Більшість видів рослинного молока містить більше 30 % добової потреби кальцію і майже на 50 % більше, ніж молочні продукти.
Це суперфуд. Вона наповнена клітковиною, вітаміном А і містить цілих 84 мг кальцію, що становить майже 10% денної норми.
Раніше нутриціолог назвала три звички в харчуванні, які продовжать молодість.