Напевно ви чули або читали про таке поняття, як "цукрове обличчя"? Простими словами, це коли цукор значно прискорює старіння шкіри - і обличчя втрачає молодий вигляд.
Принаймні, так пишуть в Інтернеті, розповіла у своєму Instagram нутриціолог Анна Макарова.
Але ось в авторитетних джерелах такого поняття я не зустріла. Тому вирішила познайомити вас з темою старіння і цукру.
Ми нікуди не сховаємося від старіння, це природний, фізіологічний процес. Старіє і наша шкіра. Вона стає більш сухою, тонкою, втрачає еластичність, стає жорсткішою, з'являються тонкі лінії і глибокі зморшки, змінюється колір обличчя.
Крім генетики, впливу ультрафіолету, харчування і окисного стресу причиною старіння вважається глікація (взаємодія цукрів з білками).
Замінити каву: нутриціолог назвала найкращий природний енергетик для боротьби з осінньою апатією
Зупинити цей процес не можна, але уповільнити - можна.
Хронічна втома і проблеми з кишечником: Нутриціолог назвала головні ознаки кандиди
Регулярна фізична активність (покращує системний антиоксидантний захист).
Багатий фруктами, ягодами і овочами раціон (висока антиоксидантна активність).
Раніше нутриціолог назвала всього один засіб для тих, хто постійно хворіє, це зміцнить імунітет.