Завдяки ТБ ми всі давно засвоїли, що їжу краще варити, ніж смажити. Так, дійсно, масло або будь-який інший жир додавати не потрібно, значить, калорійність не збільшується. А якщо ви почуєте, що при варінні ми значно зменшуємо користь продукту, ви, напевно, здивуєтеся!
Таку заяву зробила у своєму Instagram нутриціолог Катерина Тихонова.
Не допускайте цих помилок: нутриціолог розповіла, як не можна харчуватися під час церковного посту
Ягоди зберігають віатміни і після заморозки (фото: instagram.com/tikhonova_kv)
Доступні кожному: нутриціолог назвала три простих продукти для молодої красивої шкіри
Коли ми варимо, в них залишиться менше білка і більше жиру, ніж після обсмажування! Ось вам і корисне варене м'ясо…
Пояснюється це досить просто: в процесі варіння частина білків в складі м'яса переходить в бульйон, тоді як при смаженні утворюється скоринка, що перешкоджає втраті поживних елементів.
Через те, що ми смажимо м'ясо при температурі 180 градусів, а варимо тільки при 100, то при обсмажуванні продуктів на сковороді з них витоплюється більше жиру, ніж в процесі їх відварювання в каструлі.
Безумовно, краще смажити на тефлонових або сковородах-гриль, щоб не "додавати" додатковий жир.
Раніше нутриціолог назвала явні ознаки анемії у дитини.