Перед осінню і сезоном застуд варто ввести в свій щоденний раціон продукти, здатні допомогти захисним силам організму згрупуватися - і виграти битву у вірусів.
Один з таких суперпродуктів - березовий сік, розповіла в своєму Instagram нутриціолог Вероніка Натуромама.
Збирають такий сік навесні, але при правильному зберіганні, його можна пити до зими.
Чому варто пити березовий сік кожен день
До складу березового соку входять органічні кислоти, ферменти і речовини, що володіють високою антимікробною активністю (фітонциди).
Також чимало в березовому соку і мінеральних елементів, яких потребує ослаблений гіповітамінозом організм.
Стакан березового соку в день поповнює наш організм запасом калію, кальцію, натрію, магнію, заліза, марганцю, міді.
Оскільки до складу березового соку входять ферменти і біологічні стимулятори - він зміцнює імунітет.
Дубильні речовини березового соку мають протизапальну дію.
Березовий сік корисно пити на регулярній основі (фото: pexels.com)
Системний прийом березового соку надає потужну тонізуючу дію. Якщо випивати 100-200 мл березового соку в день, зникне сонливість, пригніченість, втома.
Березовий сік стимулює функцію нирок, він сприяє виділенню сечової кислоти, підсилює діурез.
Березовий сік зміцнює сили під час і після перенесених інфекцій.
Його також рекомендується пити при шкірних проблемах - екземі, лишаї, фурункульозі.
Березовим соком полощуть горло при ангіні, доведена його користь при комплексному лікуванні головного болю, бронхоспазм - легеневих захворювань, хвороби суглобів.
Березовий сік очищає кров і виводить токсичні речовини, тому реальна користь березового соку при інтоксикаціях організму.
Корисний дітям, вагітним, можна на ГВ.
Раніше нутриціолог розповіла, які помилки в харчуванні не варто допускати під час посту.